Jurat Europeu
Serge Bloch

Serge Bloch

Serge Bloch (França, 1956) és pintor i dibuixant. A més d’il·lustrar llibres per a nens, treballa en publicitat i premsa, col·laborant en publicacions de renom com The New York Times, The Washington Post, The Wall Street Journal, Time Magazine, GQ, The Los Angeles Times, Bloomberg o la revista de National Geographic.
També ha sigut el creador del personatge SamSam, que es va convertir en el protagonista d’una sèrie de TV, emesa en nombrosos països.
Els treballs de Serge Bloch han merescut diversos guardons, com la Medalla d‘Or de la 47a exposició anual de l’American Society of Illustrators (2005), el Premi Baobab al Millor Llibre Infantil de l‘Any a França (2006) i el Premi de la Fira infantil de Bolonya (2007), entre d’altres.

Mar Coll

Mar Coll

Mar Coll (Barcelona, 1981) és directora de cinema. Es va iniciar en el món de la direcció amb el curtmetratge La última polaroid, seleccionat en nombrosos festivals internacionals. El seu primer llargmetratge Tres dies amb la família es va estrenar al Festival de Málaga on va obtenir tres premis. Amb aquest film, Mar Coll també va rebre el premi Gaudí a la millor direcció i millor pel·lícula i el Goya a la millor direcció novell.
L’any 2013 va estrenar el seu segon llargmetratge Tots volem el millor per a ella, i posteriorment ha dirigit dos curtmetratges més: Amics (2012) i La inquilina (2015).
Actualment és professora a l’escola de cinema ESCAC, a més de treballar en una minisèrie amb Movistar +.

Gabriel Gauchet

Gabriel Gauchet

Gabriel Gauchet és un director de cinema francès que actualment viu i treballa a Londres. Es va graduar a l‘Acadèmia de Media Arts de Colònia, on també va participar en un programa d’intercanvi amb l‘EICTV Escola de Cinema Cubà. Més tard va estudiar en un Master a l’Escola Nacional de Cinema i Televisió del Regne Unit.
Gabriel ha dirigit diversos curtmetratges, entre ells Die Kneipe, Efecte Domino, The Mass of Men (2n premi al FEC Festival 2014) i Z1. Els seus curtmetratges han estat seleccionats en més de 300 festivals internacionals i han obtingut més de 100 premis, entre ells el Lleopard d’Or a Locarno.

Elisenda Roca

Elisenda Roca

Elisenda Roca (Barcelona, 1963) és periodista, guionista, escriptora i directora teatral.
Com a periodista ha dirigit, produït i presentat programes a Antena 3, TVE, TV3 , Betevé i 8TV, i a Ràdio Joventut, Antena 3 Ràdio, Ràdio Salut i COM Ràdio. En l’actualitat col·labora a la revista Descobrir Catalunya, a Gente Despierta de RNE i a El Món a RAC 1.
Com a directora teatral ha dirigit Misteriós assassinat a Manhattan de Woody Allen (Teatre Tívoli i Teatre Condal) i T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré, de Jimmy Roberts i Joe DiPietro (Teatre Poliorama i Teatre Goya), entre moltes altres obres.
I com a escriptora es dedica, sobretot, al llibre infantil i juvenil.
Entre els nombrosos premis que ha rebut destaquen el premi Ondas de Televisió, el TP de Oro, l’Òmnium Cultural de Ràdio o el premi Butaca al millor musical.

Marcello Zeppi

Marcello Zeppi

Marcelo Zeppi és el president del Festival Internacional de Curtmetratges de Montecatini (Itàlia), que amb 67 edicions, és un dels més antics d‘Europa. El Festival de Montecatini cada any programa més de 150 títols nacionals i internacionals, a més de proposar workshops, xerrades i moltes d’altres activitats paral·leles.
Marcelo Zeppi, abans d‘agafar les regnes del MISFF, havia sigut director artístic del Festival Filmspray de Florència (Itàlia), a més d’exercir com a productor de cinema.

Jurat Panorama Cat
Bel Olid

Bel Olid

Bel Olid (Mataró,1977) és escriptora, traductora i professora de traducció a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Manté una intensa activitat com a traductora al català i, en menor mesura, també al castellà, principalment d‘obres de literatura infantil. Ha traduït de l’alemany, l‘anglès, el francès, l’italià i el castellà. Paral·lelament també es dedica a la traducció audiovisual.
Com a autora es dóna a conèixer el 2010 gràcies al Premi Documenta per la novel·la Una terra solitària i dos anys després guanya el Premi Roc Boronat amb La mala reputació. L‘any 2016 treu un nou recull de relats, Vents més salvatges i rep el premi Apel·les Mestres de literatura infantil amb l’obra Viure amb la Hilda (i els seus inconvenients). A Vides aturades (2017) relata el testimoni de persones que busquen refugi a Europa.
També col·labora en nombrosos a la premsa escrita, a la ràdio i la televisió.
Ha estat presidenta del Consell Europeu d‘Associacions de Traductors Literaris (2013-2015), i des de març de 2015 és presidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

Carles Prats

Carles Prats

(Reus, 1954) Després de compaginar diferents feines entre Barcelona i Girona (la seva ciutat adoptiva), Carles Prats va esdevenir adjunt de direcció a l’empresa Emilo Miró Salvat SA l’any 2012. A partir del 2014 i fins a l’actualitat exerceix de gerent de la mateixa empresa. Vermuts Miró va ser fundada l’any 1957 i als seus orígens elaborava vins aromatitzats i vins de licor, fins que l’any 1983 l’empresa es va especialitzar en el Vermut de Reus.

Oriol Sala-Patau

Oriol Sala-Patau

Oriol Sala-Patau porta més de 25 anys treballant a TV3. Ha estat productor de programes, Cap de producció de l’àrea d’Entreteniments, Culturals i Infantils, Productor Executiu al departament de Coproduccions d’animació i ficció”, Cap del departament de producció d’aliena i actualment és el Cap del departament de Ficció i cinema de Televisió de Catalunya.
Com a productor independent va produïr el curtmetratge Ahora no puedo de la directora Roser Aguilar. El curt va rebre més de 30 premis internacionals, entre els quals destacar el premi al millor curtmetratge de ficció al FEC Festival 2013 i el Premi Gaudí al millor curt 2012/3.

Jurat Microfilms
David Fernández

David Fernández

Periodista i productor audiovisual. Dirigeix LANOVA Ràdio, és codirector de la productora Acid Factory i col·labora amb mitjans com La Xarxa i Canal Reus TV. Abans ha treballat a Punt 6 Ràdio, Catalunya Ràdio, l‘Agència Catalana de Notícies (ACN) i Ràdio 4, entre altres. Ha dirigit documentals i programes de televisió d’àmbit local, i exerceix de director de producció de tota mena de projectes audiovisuals. Amb Acid Factory va guanyar el concurs de Microfilms el 2008 i el 2014.

Eloïsa Valero

Eloïsa Valero

Eloïsa Valero és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i catedràtica d’ensenyament secundari on imparteix classes de cultura audiovisual, a més de professora associada del Departament de Pedagogia de la URV.

Fito Luri

Fito Luri

Cantant i compositor, fa trenta anys que està sobre els escenaris d‘arreu del país. Ha estat en formacions musicals com OM, Cafè París i La Padrina, entre d’altres.
També ha col·laborat amb diverses companyies de teatre, component la música per diverses produccions, així com fent de músic-actor.
Actualment està presentant el seu darrer treball discogràfic Planetes Càlids (Kasba Músic).

Jurat jove

Héctor Abela (IES Gabriel Ferrater Reus)
Judit Fernández: (IES Salvador Vilaseca)
Alba Martín (IES Salvador Vilaseca)
Javier Pérez (IES Gabriel Ferrater Reus)
Judith Sánchez (IES Gabriel Ferrater Reus)
Jesús Silva: (IES Salvador Vilaseca)

© Copyright - FEC Festival