Jurat Europeu
Rita Capucho

Rita Capucho

(Aveiro, 1979) és llicenciada en Art per la Universitat de Coimbra (Portugal) i estudiant de doctorat en “Cinema i Imatge” a la mateixa universitat.
És membre del Comitè Organitzador de l’AVANCA | CINEMA - Conferència Internacional de Cinema-Art, Tecnologia i Comunicació, i membre de la direcció de Debatevolution, associació que edita la Revista Internacional de Cinema (International Journal of Cinema).
És membre de l‘AIM (Associació d’Investigadors de la Imatge en Moviment), del NECS (xarxa Europea de Cinema i Ciències de la Informació), a més del Grup Poètic d’Aveiro.
Rita Capucho treballa a l’organització Festival de Cinema de Sâo Tomé i participa en l’organització del Festival de Cinema d’Avanca (Trobada Internacional de Cinema, TV, vídeo i multimèdia).

Tamás Gábeli

Tamás Gábeli

(Budapest, 1972). Després de passar part de la seva joventut fent feines diverses (jardiner, ebenista, forner, treballador en una oficina…) en Támas va entrar al laberint de la cultura visual dirigint i produïnt diversos films, videos musicals i espots publicitaris. Després també ha fundat, dirigit o organitzat diferents festivals de cinema o arts visuals. Actualment dirigeix el Festival de Curtmetratges de Budapest (BUSHO).
Tamás Gábeli ha format part del jurat de nombrosos festivals internacionals, com Brno 16 (República Txeca), ÉCU (França), Cornwall Film Festival (Regne Unit), KAN Festival (Polònia) o Sedicicorto (Itàlia).

Violeta Kovacsics

Violeta Kovacsics

(Vilanova i la Geltrú, 1981) col·labora habitualment com a crítica cinematogràfica en revistes com el suplement Cultura/s de La Vanguardia, Time Out Barcelona, al Diari de Tarragona i Caimán-Cuadernos de cine. Ha participat en diversos llibres col·lectius, ha coordinat el llibre Very Funny Things. Nueva comedia americana i és autora d‘Un París de cine. És professora d’Història del cinema clàssic a l‘ESCAC i ha participat en diversos cursos sobre crítica cinematogràfica. És responsable del catàleg i del diari del Sitges-Festival internacional de cinema fantàstic de Catalunya i presidenta de l’ACCEC (Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics).

David Ymbernon

David Ymbernon

(Igualada, 1972) és un artista visual i poeta posseït pel color taronja. Estudia pintura a Tàrrega i s’introdueix en el món poètic de la mà de Carles Hac Mor amb la primera Revista Caminada (1995). Comença a exposar a Barcelona i fa les primeres accions i performances a Metrònom, al CCCB, a La Capella… Exposa a Berlín, Madrid, Verona, Nîmes… A nivell escènic se situa entre la poesia visual, el teatre d’objectes i el parateatre. Les obres de Latung La La el porten a participar en tota mena de festivals i fires d’arreu. La seva poesia s’ʹha publicat en recopilatoris. Carbassa emergent (LaBreu Edicions, 2015) és el seu primer llibre individual.

Txema muñoz

Txema muñoz

(Zeanuri, País Vasco, 1961). Llicenciat en Psicologia per la Universitat del País Basc, encara que sense exercir-ne mai. A partir de l‘any 1990 la seva activitat professional està vinculada a l’àmbit audiovisual, on ha treballat com a programador, organitzador de festivals, responsable de publicacions, etc. Des de febrer de 2002 es dedica en exclusivitat a la gestió de Kimuak, programa públic del Govern Basc i l’Institut Etxepare per a la promoció i distribució de curtmetratges bascos, tasca que realitza des Filmoteca Basca. Ha exercit com a jurat en diversos festivals a Espanya, França, Itàlia o Xile, en diverses ocasions ha estat membre de les comissions de valoració de curts canaris i andalusos, i des de fa quatre anys participa al comitè de selecció de ShortCat, el programa públic de Catalan Films per a la promoció del curtmetratge català.

Jurat Panorama Cat
Agustí Argelich

Agustí Argelich

(Badalona, 1957). Director del Festival Internacional Filmets de Badalona des de l’any 2001, i director del BCN Sports Film, a més de programador de Subtravelling - TMB. Actualment treballa a Televisió de Catalunya en la producció dels programes Sala 33, Cinema 3 i Tria 33, a més de programar els curtmetratges de Curt Circuit 33. Argelich, a més, ha realitzat o produït més d’una vintena de curts i ha sigut membre del jurat de nombrosos festivals de cinema, estatals i internacionals.

Pablo Sancho

Pablo Sancho

(Vilafranca del Penedès, 1985). President de la Federació Catalana de Cineclubs des d‘octubre de 2015. Llicenciat en Història de l’Art i Comunicació Audiovisual per la Universitat de Barcelona i Master en Ficció de Cinema i Televisió per la Universitat Ramon Llull, és el programador del Most Festival i del Cine Club Vilafranca, del qual forma part de la junta des del 2010. Ha compaginat aquesta feina amb la de cronista cinematogràfic en mitjans de comunicació locals, professor de cinema a la Fundación Tus Ojos i la realització d’audiovisuals i curtmetratges de ficció.

Carles Prats

Carles Prats

(Reus, 1954). Després de compaginar diferents feines entre Barcelona i Girona (la seva ciutat adoptiva), Carles Prats va esdevenir adjunt de direcció a l’empresa Emilio Miró Salvat SA l’any 2012. A partir del 2014 i fins a l’actualitat exerceix de gerent de la mateixa empresa. Vermuts Miró va ser fundada l’any 1957 i als seus orígens elaborava vins aromatitzats i vins de licor, fins que l’any 1983 l’empresa es va especialitzar en el Vermut de Reus.

Jurat Microfilms
Montse Llussà

Montse Llussà

(Reus, 1965). Veu del programa Cinema 3 durant 20 anys. Ha col·laborat fent la secció de cine al programa Versió RAC1 on hi treballa des de l’any 2004 de forma regular i diària. Vinculada a la ràdio des de la seva primera experiència a Ràdio Reus, ciutat on va néixer. Ha passat per Cadena Catalana, Ràdio Tràfic, Ràdio Barcelona, Cope Barcelona, Catalunya ràdio i RAC1. Veu de programes com REDES a TVE, spots publicitaris i el que calgui. També assessora sobre com parlar en públic. Assídua a Sitges i a Donosti quan es pot. Amant del cine, de curts i de llargs.

Josep Maria Bunyol

Josep Maria Bunyol

(Barcelona, 1975). Llicenciat en Periodisme per la UAB, guionista de ràdio i televisió especialitzat en cinema. Actualment parla de pel·lícules i sèries a Els matins de TV3 i El suplement de Catalunya Ràdio. En aquest darrer programa hi treballa de guionista, així com a l’En guàrdia, també de Catalunya Ràdio i a El foraster de TV3. Col·labora escrivint articles sobre sèries al diari Ara. Ha estat a Ràdio Barcelona, la Cadena SER i RAC 1. Més que crític, es considera espectador professional.

Marcel Pey

Marcel Pey

(Cardona, 1948). Artista i poeta de difícil classificació, treballa sobretot a partir de tres formats o suports artístics:
els films, que desenvolupa majoritàriament a la dècada dels 70; els llibres d’artista; i els treballs plàstics sobre suport fotogràfic, que inicia a la dècada dels 80. Marcel Pey ha exposat en sales d’art i filmoteques d’arreu.

© Copyright - FEC Festival