Pàgina d'inici  /  Notícies  /  Adéu a 20 anys de FEC Festival
thank you Bye

Adéu a 20 anys de FEC Festival

Després de 20 anys, el FEC Festival_Festival Europeu de Curtmetratges de Reus diu adéu al certamen.

El FEC va néixer com a mostra de curtmetratges l’any 1997 a la localitat de Cambrils. L’any següent ja es va convertir en Festival estatal i després d’uns anys va començar a compartir seu amb Reus, on es realitzava la competició europea. L’any 2013 el FEC Festival es va desplaçar definitivament a Reus i des de llavors va anar creixent fins a convertir-se en un certamen de referència a tota Europa.

Durant aquests 20 anys són incomptables el nombre d’actors/actrius, directors/es de cinema, crítics o tècnics que han passat pel festival, exercint de jurat o participant en alguna de les activitats, però també personalitats del món de l’art i la cultura, ja que el FEC sempre s’ha caracteritzat per tenir una mirada oberta cap al món de cinema.

Evidentment, el FEC ha sigut possible gràcies a moltes persones que han ajudat a construir aquest meravellós projecte, tots amics/gues que han treballat en diferents etapes del certamen. Gent com en Jesús Argentó, Anna Barrachina, Sesi Bergeret, Tre Borras, Quim Crusellas, Lorda Crusellas, Ramon Crusellas, Cinta Crusells, Karen Cuevas, Iolanda Fontgivell , Jordi Gil, Francesc Jansà, Pilar Llauradó, Anna-Priscil·la Magrinyà, Nuri Mariné, Alexis Margalef, David Martín, Gemma Massagué, Joan Ramon Mestre, Cathrin Michael, Oscar Pereira, Marcel Pié, Céline Pimentel, Christophe Sion, Miquel A. Soler, Hans-Joachim Thiem, Eduard Tomàs, Alex Tovar i tants d’altres.

Menció a banda mereix el director de cinema Bigas Luna, que va fer costat al festival des del seu inici i va ser-hi fins l’any de la seva mort. I, evidentment, no ens podem oblidar de l’estimat Jordi Domingo, que va codirigir el FEC amb nosaltres fins que ens va deixar degut a un malaurat accident.

Ara però, el FEC Festival ha arribat a la seva fi, i nosaltres estem molt agraïts per haver pogut gaudir d’uns 20 anys meravellosos al costat de tota aquesta gent, i amb l’acompanyament de les institucions de Cambrils i Reus, les empreses (Vermuts Miró, Moritz, Frit Ravich, etc) i sobretot amb el suport del públic, que any rere any han omplert el certamen i l’han fet créixer fins a convertir-lo en un Festival marcat a l’agenda de molts cineastes i amants del cinema europeu.

El FEC Festival diu adéu perquè creu que 20 anys ja són suficients. Durant tots aquests anys el país ha avançat i el cinema ha evolucionat molt (tant en formats com en estils), i el FEC ha portat, cada inici d’any, les novetats en cinema no comercial, aquell que difícilment arribaria al Baix Camp si no fós per iniciatives com aquesta. I creiem que el FEC també ha ajudat a una o dues generacions d’espectadors a gaudir de l’art i la cultura, i això ens ha fet més critics i més lliures com a societat.

El FEC se’n va, però esperem que el cinema continui per sempre a Reus.

Moltes gràcies,

 

Sílvia Ferran

Christian Inaraja

FEC Festival

Tags: ,
0 comentaris

Deixa un Comentari

Vols unir-te a la discussió?
No dubti en contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà


*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>